MEDIACIÓ

INICI        PRESENTACIÓ        SERVEIS JURÍDICS        MEDIACIÓ        CONTACTE

La mediació ofereix una alternativa a la solució del problema més ràpida i amb menor cost econòmic a la solució judicial, per això es proclama com la solució a la que cada vegada opten més empreses per solucionar els seus problemes quotidians amb els seus clients o proveïdors, i inclús empleats, amb els que no volen tallar la relació però tenen diferències. Aquest procediment ofereix un àmbit de resolució del problema que parteix de l´aproximació a l´altre que no des de l´allunyament.


Mitjançant la mediació aquells que mantenen una controvèrsia o desacord obren un procés de diàleg a través del mediador amb el fi principal d´obtenir una solució satisfactòria al problema. L´acord és plenament eficaç judicialment en cas d´incompliment lo que confereix al procediment plena eficàcia.


Aquest mètode de resolució de conflictes és altament recomanable quan sorgeixen problemes entre empreses o particulars que continuaran tenint qualsevol tipus de vincle, per això en àmbits d´empreses familiars, empreses amb els seus clients o proveïdors habituals, socis, per establir protocols interns a l´empresa, també a nivell de particulars a les ruptures familiars i herències.


És un procediment que a diferència del judicial el resultat l´escullen sempre les parts, amb lo que se redueix la incertesa en quant al seu resultat. A més el procediment ho poden deixar en qualsevol moment sense que es reveli en un posterior procediment judicial, per tenir caràcter de confidencial, lo parlat al mateix, lo que promou un espai de diàleg complet i transparent; sense que això, el deixar el procediment, comporti una pèrdua de temps rellevant donat que una de les qualitats de la mediació es l´agilitat temporal.


El procediment de mediació és voluntari, només es poden sotmetre a mediació aquells que estiguin d´acord en fer-lo, si be, els seus beneficis normalment propicien que es doni l´acord en intentar la solució mitjançant aquest medi.

L'assumpte és el problema; la forma, la solució.


Friedrich Hebbel (1813-1863) dramaturg i poeta alemany.

LS-SANTOS ABOGADOS & MEDIADORES Passeig de Gràcia, nº 12, 1º (08007) Barcelona Telèfon: 93 492 03 74 Fax: 93 492 03 51

© 2015 LS Santos Abogados & Mediadores. Todos los derechos reservados. AVISO LEGAL